Rolfs FlygOBuss fyra huvudstäder TOP 2

Fyra huvudstäder i Europa

Följ med Rolfs Flyg & Buss på en rundresa till fyra av Europas vackraste huvudstäder. Resan inleds i storstadsmetropolen Berlin. Vi får sedan uppleva en rundresa i det tidigare habsburgska riket. Prag brukar kallas de hundra spirornas stad och ligger vackert vid Moldau. Budapest erbjuder storslagna vyer över Donau och har flera anrika termalbad. Kulturstaden Wien med sin kungliga prakt är en värdig avslutning.

Prisexempel: 

Avresa 26/9 -17, 9 dagar

Pris per person från 6 975 kr
 

Program:

Dag 1. Hemorten – Berlin 
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin där vi checkar in på vårt hotell Park Inn Alexanderplatz. Hotellet ligger centralt vid Alexanderplatz och på kvällen äter vi middag på egen hand på någon av stadens alla mysiga restauranger.

Dag 2. Berlin – Prag 
Efter frukost gör vi en rundtur genom Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når framåt eftermiddagen Prag, där vi bor två nätter på Hotel Expo. Middag på kvällen. 

Dag 3. Prag 
Efter frukost samlas vi för en cirka fyra timmars rundtur och promenad i Prag med lokalguide. Största delen görs till fots och vi ser bland annat Pragborgen, Karlsbron, gamla stan och Vaclavplatsen. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. På kvällen äter vi middag på en restaurang med tjeckiska specialiteter där vi även får se ett folkloreuppträdande. Kvällsutflykten inklusive middag, dryck och underhållning kostar 295:-.

Dag 4. Prag – Budapest 
Vi reser vidare genom Böhmen och Mähren mot Budapest. På vägen passeras tjeckiska Brno. Under början av kvällen når vi Budapest där vi tar in på  Leonardo Hotel Budapest. Hotellet ligger i stadsdelen Pest cirka 20 minuters promenad från saluhallen och här bor vi i två nätter. Middag på kvällen. 

Dag 5. Budapest 
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med en lokalguide som visar oss bland annat Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch.
På kvällen gör vi en kvällsutflykt till en folkloreföreställning där vi även äter kvällens middag. Utflykten inklusive middag kostar 325:-.

Dag 6. Budapest – Wien 
Frukost och avresa till Wien. Vi övernattar två nätter på Hotel Leonardo i centrala Wien.
På kvällen gör vi en kvällsutflykt till stadsdelen Grinzing som är känd för sina vinodlingar och många vinstugor. Vi besöker en vinstuga för att njuta av en middagsbuffé. Utflykten kostar 295:-.

Dag 7. Wien 
Efter frukost gör vi en stor rundtur i Wien med lokalguide. Vi åker genom centrum och passerar operan, parlamentet och rådhuset. Vi kör över Donau ut till FN-staden och åter till centrum via Hundertwasserhaus. Därefter promenerar vi i centrum och passerar bland annat genom slottskomplexet Hofburg. Vi äter lunch på egen hand och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 8. Wien – Berlin 
Frukost och avresa norrut mot Berlin. Vi reser via Tjeckien och når framåt kvällen vårt hotell strax utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 9. Berlin – Hemorten 
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel.
Vi beräknar vara i Malmö 17.30, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.30.

 

Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar.

För bokning och information

Kontakta oss