GDPR och cookies

 

Lingmerths Resebyrås behandling av personuppgifter

 

Lingmerths Resebyrå AB följer kraven i dataskyddsförordningen även kallad GDPR (General Data Protection Regulation). Den nya dataskyddsförordningen gäller från 25 maj 2018 och innebär bl. a. att du får bättre kontroll över vilka personuppgifter som företag och organisationer har om dig. Vi behandlar alla våra kunder, samarbetspartners, leverantörer, och medarbetares personuppgifter enligt dataskyddsförordningen och med största respekt för den personliga integriteten.


Ändamål med personuppgifterna

Personuppgifter som behandlas är för att kunna fullfölja en avtalad tjänst eller produkt, i vårt fall oftast en resetjänst.

Dessa uppgifter kan användas för följande ändamål: tillhandahålla reserelaterade produkter och tjänster som du beställer, kontakta dig i händelse av att en avgång ändras eller ställs in, verifiering/undersökning av kredit- eller betalkort, immigrations-/tullkontroll, säkerhetskontroll, hälsokontroll eller administrativa kontroller, juridiska ändamål, statistisk analys, kund-undersökningar, kundrelationsmeddelanden samt erbjudanden om tjänster och produkter som vi tror att du kan vara intresserad av. Svensk lagstiftning ställer också krav på att viss information lagras, t. ex bokföringslagen.

 

Vilka personuppgifter behandlar vi

Personuppgifter kan omfatta namn, adresser, kön, passnummer, telefonnummer, personnummer, e-post och betalkortsnummer. I vissa fall kan vi även samla in uppgift om hälsotillstånd för passagerare med särskilda hälsorelaterade krav, som kan påverka önskade alternativ för resor och logi.

 

Vem får tillgång till personuppgifterna

Vi anlitar underleverantörer vid bokning av resetjänster, t.ex. flygbolag och hotell. Vi ställer samma höga krav på våra leverantörer och personuppgiftsbiträden som vi själva efterlever gällande behandling av personuppgifter och kraven i dataskyddsförordningen. Överföringar av personuppgifter till ett så kallat tredje land (länder som befinner sig utanför EU/ESS) görs aldrig utan kundens vetskap. Som resebyrå utgör resor över hela världen en självklar och naturlig del av affärsverksamheten. Det innebär att personuppgifter kan överföras när kund önskar resa till sådant land. Personuppgifter som överförs är begränsade till vad önskad produkt eller tjänst kräver för att kunna förmedlas.

Överlåtelse av information eller insyn till t. ex. myndigheter förekommer också i den mån som lag- eller myndighetskrav så kräver. Vi överlåter eller behandlar aldrig uppgifter till annan obehörig part.

Lingmerths Resebyrå säljer aldrig personuppgifter vidare till tredje part.

 

Rättigheter för individen

Som individ har du rätt att begära utdrag på vilka personuppgifter som lagras, ändamål och laglig grund för behandlingen samt mottagare av personuppgifterna. Likaså rättighet att begära radering av uppgifter som inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för.

Anser ni att era personuppgifter har hanterats på ett felaktigt sätt kan ni vända er till Datainspektionen för att lämna ett klagomål.

 

För mer information angående Dataskyddsförordningen (GDPR):
https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/

För mer information angående hur Lingmerths Resebyrå AB behandlar personuppgifter eller begäran av registerutdrag, välkommen att kontakta dataskyddsansvarig, telefon +46 10 122 67 00 eller e-post dataskydd@lingmerths.se.

 

Cookies

På denna webbsida används cookies. En cookie är en lite textfil som lagras på din dator. När du sedan besöker Lingmerths webbplats igen vet din dator om att du varit där tidigare. Cookis används för vissa funktioner som förbättrar webbsidan för användaren eller oss statistik om användadet av sajten. Statistiken kan bara utläsas som siffror och kopplas inte ihop med abonnemang eller person. Information om besökaren kan inte spåras via cookies. En Cookie kan inte starta program.

Du kan välja att inte acceptera cookies genom enkel ändring i inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter användandet av cookies. Genom att ange i webbläsaren att den ska ta emot cookies anses besökaren samtycka till användningen. Vi rekommenderar dig dock att behålla de inställningar du redan har.

Under webläsarens hjälp-meny "innehåll och index" kan du söka information om cookies.