Vilnius Adobe TOP 2

Weekendresa till Vilnius med Latitude Travel

Minisemester i Vilnius


Upptäck charmiga Vilnius!
Prisvärt och otroligt charmigt. Vilnius är Litauens huvudstad belägen längs floderna Neris och Vilna. Det kuperade landskapet är en perfekt bakgrund till alla de 50 kyrkspiror som dominerar den gamla stadsdelen. Här längs kullerstensgatorna ligger en mångfald vackra byggnader i blandade stilar från renässans, barock och klassicism. Hela Gamla Stan finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Samtidigt är detta en nyvaknad modern stad med lite kontinental känsla, en utvecklad kafékultur och en rad spännande och högklassiga musik- och kulturevenemang. Det är lätt att charmas av de många kyrkorna, vackra innergårdar och gröna parker. Och var annars finner man den självutnämnda republiken Uzupis – de lokala konstnärernas egna ”stat”. Vilnius är lika trevligt året runt.

Dagsprogram i korthet:
Dag 1 – ankomst till Vilnius. Privat transfer till hotellet. Tid till eget förfogande.

Dag 2 – Frukost. Du möter din guide i lobbyn för ett par timmars stadsrundvandring till fots i Vilnius för att upptäcka världsarvet, den charmerande Gamla Stan. Turen avrundas med en god kopp kaffe med dopp. Resten av dagen till eget förfogande.

Önskar du se mera tillsammans med en guide föreslår vi en trevlig halvdagstur till Trakai, Vilnius gamla huvudstad med ruinerna efter ett gotisk slott på en halvö i sjön Galve. Här möter vi också en liten folkgrupp, karaimerna, och provar deras nationalrätt "kibinai".

Dag 3 – Frukost. Tid till eget förfogande. Transfer till flygplatsen.

Pris per person:

Hotell Comfort ***

Del i dubbelrum fr. 1460 kr
Enkelrumstillägg fr. 700 kr
Extranatt i dbl fr. 400 kr

Hotell Holiday Inn ****

Del i dubbelrum fr. 1680 kr
Enkelrumstillägg fr. 910 kr
Extranatt fr. 540 kr

 

I priset ingår: 2 nätter på valt hotell inkl frukost, transfer flygplats-hotell t/r, 2 timmar stadsvandring med egen guide, guidebok och karta.

 

Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar, felskrivningar och slutförsäljning.

För bokning och information

Kontakta oss