Kontakta oss
på Affärsresor
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Rådhusgatan 23B Telefon: 010-122 68 00 foretag@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Torggatan 1 Telefon: 010-122 67 90 gislaved@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sven Hultins gata 9 Telefon: 010-122 68 20 goteborg@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rosenborgsgatan 29A Telefon: 010-122 67 50 huskvarna@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Klostergatan 32 Telefon:  010-122 68 50 lina@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rådhusgatan 32 B Telefon: 010-122 67 70 hoglandet@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Telefon: 010-122 67 26 motala@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 43 Telefon: 010-122 67 30 trollhattan@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sandgärdsgatan 23 Telefon: 010-122 67 40 vaxjo@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Järntorgsgatan 8, 5 tr Telefon: 010-122 67 80 orebro@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
lingmerths-safe-travels-case-candor-webb-1344x450

Så skapade Candor Sweden värde i verksamheten med effektiva affärsresor

Med flera dotterbolag i Norden och stor export över hela världen, är affärsresor en viktigt del i Candor Swedens verksamhet. Men affärsresor kan vara tidskrävande - speciellt när informationen brister och läget på resan förändras. Candor Sweden valde att ta ett helhetsgrepp om sina reseinköp för att effektivisera affärsresorna och spara värdefull tid till kärnverksamheten. Lyckades de, och hur gick det i så fall till?

 

Ineffektiva affärsresor tar värdefull tid från kärnverksamheten

Candor är idag en ledande leverantör på marknaden inom kemikalier och utrustning för ytbehandling av metall. Thomas Carlson är VD och driver affärsutvecklingen på Candor Sweden. Det är ett långsiktigt arbete för företagets olika affärsområden, företrädesvis exporten.

 

För ett företag med en stor exportmarknad som Candor Sweden, är affärsresor en stor och viktig del i verksamheten. Candor Sweden genomför närmare 100-150 affärsresor per år. Det är av stor vikt att själva administrationen kring resorna flyter på så smidigt som möjligt, så att rätt tid och energi kan läggas på rätt sak. Brist på information, krångliga avbokningar och omständliga ombokningar är delar som enligt Thomas Carlson tar värdefull tid av medarbetarna och som direkt kan påverka själva kärnverksamheten. 

När vi befinner oss ute i världen och behöver en ombokning, ser jag hellre att de yrkesmässiga lägger mer tid på verksamheten och uppgifter kopplat till det, istället för att boka om resor, säger Thomas Carlson, VD på Candor Sweden.

 

Citat: Jag upplever att det är bra att ha en professionell resebyrå istället för att de anställda ska agera reseplanerare"

 

Lingmerths erbjuder ett helhetskoncept med totalansvar

Grunden till varför Candor valde Lingmerths som resepartner från början byggde på ett helhetskoncept och det totalansvar som Lingmerths kunde erbjuda kopplat till företagets resor.

Jag upplever att det är bra att ha en professionell resebyrå istället för att de anställda ska agera reseplanerare. Det gör att vi kan lägga mer tid på att skapa värde för vår verksamhet, samtidigt som vi kan vara säkra på att resan genomförs på rätt sätt, säger Thomas Carlson.

Samarbetet med Lingmerths fungerar bra enligt Thomas. Att använda sig av en resepartner för affärsresor bidrar med flera fördelar.

Lingmerths har en bredd och kunskap som fungerar bra. Att arbeta med en resebyrå är både effektivt och smidigt, vilket också ger oss mer tid att jobba med vår kärnverksamhet och värdeskapande verksamhet, säger Thomas Carlson.

Effektiva bokningar med Lingmerths resenärsprofiler

En stor fördel enligt Thomas är de resenärsprofiler som Candor och Lingmerths satte upp vid samarbetets start.

Hos Lingmerths har vi resenärsprofiler, vilket är bra. Det ser till att rätt riktlinjer följs, som val av flygbolag och hyrbil, samt att bokningen blir smidig, fortsätter Thomas Carlson.

Safe Travels blev helhetslösningen som Candor behövde

Från informationsbrist till lägesuppdateringar i realtid. Så skulle man kunna beskriva Candor Swedens uppgradering kopplat till affärsresor. Upplevelsen av brist på information stöter Lingmerths på hos många företag och affärsresenärer. Det är också något som Thomas Carlson känner igen sig i.

Vi hade svårt att få tydlig information om vad som gällde för en destination. Safe Travels blev lösningen på problemet – från ax till limpa, säger Thomas Carlson.

För Candor Sweden blev Lingmerths trygghetsabonnemang Safe Travels den effektiva helhetslösningen som företaget behövde.

Med Safe Travels får vi som resenärer bra information om vad som gäller, både inför och under resan. Tillgången att få uppdaterad information i realtid är väldigt värdefull, säger Thomas Carlson.

Citat: Att Lingmerths faktiskt finns där när något händer, inte bara i rent informativt syfte, tycker jag är väldigt bra.

“Hälften av anledningen till varför vi valde Safe Travels”

Tillgången på information var inte det enda som fick Condor Sweden att välja Safe Travels. Vetskapen om att Lingmerths är med och erbjuder skydd genom bland annat destinationsbevakning och positionering, ökar tryggheten bland de anställda som är ute och reser.

Att Lingmerths faktiskt finns där när något händer, inte bara i rent informativt syfte, tycker jag är väldigt bra. Lingmerths vet vart vi är och löser ombokningen. Det är viktigt! Det är säkert hälften av anledningen till varför vi valde Safe Travels, säger Thomas Carlson.

Candor Sweden – ledande leverantör inom kemisk ytbehandling av metall

Candor Sweden har arbetat med kemikalier för ytbehandling av metall sedan år 1946. Företaget är idag en ledande leverantör på marknaden, med tre tydliga affärsområden: Tillverkning av specialkemikalier för ytbehandling av metall, tillverkning av utrustning för ytbehandling och tillverkning av anoder i metall och koppar. Candor har både huvudkontor och tillverkning i Norrköping och består idag av drygt 50 anställda, varav 40 anställda i Candor Sweden.

Stor exportandel och närmare 150 affärsresor per år

Candor har dotterbolag både i Finland och Danmark, vilket också innebär en hel del resor inom Norden. Företaget har en exportandel på 50% och genomför omkring 100-150 affärsresor per år. Många av resorna går till USA och Asien.

 

Safe Travels erbjuder skydd på resan världen över

 

Lingmerths trygghetsabonnemang Safe Travels är vårt svar på hur du och dina medarbetare kan resa och mötas på ett säkert sätt, över hela världen. Med våra tjänster får ni ett heltäckande skydd, relevanta uppdateringar och personlig expertrådgivning när ni behöver det.

Här kan du läsa mer om Lingmerths trygghetsabonnemang Safe Travels.

Snabbfakta om Candor Sweden

Företag: Candor Sweden AB

Bransch: Produktion inom metall och ytbehandling

Antal anställda i Sverige: 40 stycken

Antal affärsresor per år: 100-150 stycken

 

VILL DU VETA MER?

Hör av dig så berättar Peter mer om Lingmerths Safe Travels

Peter Ström

peter.strom@lingmerths.se

+46 (0)70 355 25 40

 

 

Info Vi använder tredjepartscookies i syfte att samla in statistik och användardata i aggregerad och individuell form i analyser för att optimera webbplatsen. För mer information läs våran integritetspolicy   Jag godkänner