Kontakta oss
på Affärsresor
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Rådhusgatan 23B Telefon: 010-122 68 00 foretag@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Torggatan 1 Telefon: 010-122 67 90 gislaved@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sven Hultins gata 9 Telefon: 010-122 68 20 goteborg@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rosenborgsgatan 29A Telefon: 010-122 67 50 huskvarna@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Klostergatan 32 Telefon:  010-122 68 50 lina@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rådhusgatan 32 B Telefon: 010-122 67 70 hoglandet@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Telefon: 010-122 67 26 motala@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 43 Telefon: 010-122 67 30 trollhattan@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sandgärdsgatan 23 Telefon: 010-122 67 40 vaxjo@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Järntorgsgatan 8, 5 tr Telefon: 010-122 67 80 orebro@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>

Därför storsatsar Lingmerths på lönsamma affärsresor i Skåne

2022-10-11

Lingmerths satsning i Skåne

När en av Sveriges äldsta aktörer inom affärsresor siktar mot framtiden kan alla som är med på tåget känna sig trygga. Lingmerths grundades 1950 och just nu satsar bolaget framåt. Dessutom står bolaget på stabil finansiell bas med långsiktiga ägare. Därför finns det ett tydligt mål med sikte på framtidens möjligheter. Här berättar Elisabeth Johansson, Key Account Manager, mer om satsningen i Skåne.

 

Uppstart av en ny region, hur känns det?

Otroligt spännande! Att få starta upp i Skåne känns jättekul, särskilt när jag märker hur stort behovet av en synlig affärspartner är. Vi har flera kollegor som börjar i oktober och det ska bli så skoj!

Varför satsar Lingmerths på Skåne och Malmö?

Behovet är stort här och många affärsresebyråer har försvunnit helt. Många jobbar 100% hemifrån och syns mindre ute. Många företag vill veta vad som gäller post corona och det finns många frågetecken. Därför vi vill vara med och stötta och förenkla. Många företag etablerar sig i Skåne. Eftersom det också är nära Köpenhamn och Europa blir det ett område med stor potential och många affärsmöjligheter.

En affärspartner för resor, vad innebär det?

Med en partner blir det enkelt att fokusera på sitt egna arbete och överlämna till affärspartnern att ta hand om tjänsteresorna. Med en affärspartner blir processerna mer effektiva och trygga för alla parter, och resulterar i tryggare affärer. De av dina kollegor som är ute på affärsresa vet också vart de ska vända sig för snabb hjälp när ni har en partner. Allting blir enklare med en tydlig affärspartnern som redan känner resenärerna och vet deras resmönster. Ett värde är även att resenärerna inte behöver göra egna utlägg utan allt faktureras en gång i månaden. Dessutom säkerställs alltid att er resepolicy är uppdaterad och efterlevs.

Affärsresor fyller en viktig funktion i många verksamheter. I och med att handeln globaliseras mer och mer, innebär det att organisationer knyter kontakter över hela världen. Därför är det avgörande för dig och din verksamhets utveckling att mötas och bygga relationer. Oavsett om du vill stärka samarbeten, träffa potentiella kunder eller delta i kundevent är målet med resorna desamma; att låta verksamheten utvecklas och växa.

Hur kommer det sig att Lingmerths går in i en tillväxtfas just nu, i lågkonjunktur och utmanande ekonomiska tider?

Att boka affärsresor idag är inte samma sak som det var före år 2020. Det tar mycker mer tid i anspråk och kräver betydligt högre kunskaper inom resor och säkerhet. Utöver att det idag är betydligt krångligare att boka resor, innebär det också att det är en svårare miljö. Det är färre avgångar, fler strejker och fler restriktioner att ta hänsyn till.

Vi ser att behovet av en resepartner konstant ökar i och med att fler företag upplever utmaningarna med att försöka boka sina affärsresor själva.

Vad har varit receptet för att lyckas genom en svår tid (pandemin)?

Egentligen ingen skillnad mot hur vi jobbar i vanliga fall, vi ser till att alltid finnas där för våra kunder och vi hjälper dem att känna sig trygga.

Under pandemin satsade vi på Safe Travels för att kunna nå ut och ge uppdateringar om all information som gällde kring restriktionerna för berörda affärsresenärer. Det omfattade allt ifrån intyg och karantäner till alla olika flygbolags regler kring resandet. Detta gav såklart våra kunder en stor trygghet och sparade mycket tid för dem.

Fortsättningsvis ser vi att den viktigaste frågan hos företag är Duty of care. Det handlar om att hjälpa våra kunder att säkerställa en trygg arbetsmiljö för sina kollegor på resan.

Vad får kunden för fördelar med att anlita en erfaren affärspartner för sina resor, jämfört med att anlita ett yngre bolag?

Vi vet vad som krävs idag och vi har både musklerna och erfarenheten. För att kunna erbjuda företag säkra och lönsamma affärsresor handlar det inte bara om att ha kompetens. Det ligger en stor vikt på personlig service från våra Reserådgivare, tydliga processer och möjligheten till ett självbokningssystem vid behov. Genom att samla allt hos en affärspartner skapas en trygghet och tydlighet.

Att vi bokar affärsresor är självklart. Men idag vill företagen ha mycket mer hjälp. Det kan handla om att exempelvis boka möten och ordna event, se över deras resepolicy eller säkerställa att resenärerna bokar allt på ett ställe - just för att ha hög säkerhet om något inträffar. Fördelar som dessa kommer naturligt när allt är samlat hos en partner. I arbetet med våra kunder ser vi dessutom till att allt styrs mot avtal samt att statistik och budget stämmer.

Vad gör Lingmerths till en trygg partner?

Vi är ett stabilt företag med långsiktiga ägare som funnits sedan 1950. Det som alltid har förenat våra olika delar av verksamheten är att vi alla jobbar för att få människor att mötas, oavsett om det är via flyg, bil, ett mindre möte eller stort event. Vi har dessutom lokal förankring runt om i landet, vilket är viktigt för många företag. Utöver det så har vi reserådgivare med en enorm kompetens som skapar trygghet och bra upplevelser ute hos kunderna.

 

Kontakta oss på Lingmerths

Behöver du och din verksamhet hjälp med era affärsresor? Elisabeth pratar gärna om möjligheterna hos ditt företag!
Hon är kundansvarig för både befintliga och nya kunder i Skåneregionen. I sin roll som Key Account Manager är hon den närmaste kontakten för att skapa tydlighet och trygghet för dig som behöver en affärspartner.

Kontakt

 

Läs mer om värdet av att ha en affärspartner.