Kontakta oss
på Möten & Event
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Sven Hultins gata 9 Telefon: 010-122 68 40 konferens@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 46 Telefon: 010-122 68 80 ling@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
viktiga-punkter-motesrestriktioner

5 VIKTIGA PUNKTER NÄR MÖTESRESTRIKTIONERNA HÄVS

Nu har restriktionerna slopats och det finns inte längre tak för hur många som får träffas på en och samma plats. Vad innebär detta, och vad ska man tänka på som mötesarrangör? Här är Lingmerths fem viktigaste att-tänka-på-punkter.

 

Friare mötesformer öppnar för fler aktiviteter

När det inte längre finns begränsningar på antal deltagare och fysiskt utrymme per person kan aktiviteter som middagar, dans och fest återvända till ditt möte. Kul och efterlängtat, såklart! Så börja tänk större och friare igen kring vad som är möjligt och passande för ditt möte.

 

Fler lokaler öppnar – men även bokningarna ökar!

Som en följd av restriktionerna har många lokaler knappt kunnat ha öppet alls, och i mycket låg kapacitet. Detta förändras och utbudet av platser att vara på blir större. Men den andra sidan av det myntet är att dels är bokningsläget rekordhögt så det gäller att planera i god tid. Dels har många krögare och mötesplatser tvingats göra sig av med personal som nu är svår att få tillbaka. Detta gäller inte minst finare restauranger och festlokaler.

 

Är dina deltagare redo för stora möten?

Även om alla är glada att den här förändringen pekar på att pandemin går åt rätt håll, så har de senaste 18 månaderna satt sina spår. Bara att ha någon nära sig i kön i mataffären kan idag upplevas obehagligt för många. Därför är det viktigt att överväga om dina mötesdeltagare är redo för ”möten som vanligt”. Det kan vara värt att ta det i mindre steg för att ta ansvar över att dina deltagare upplever trygghet och säkerhet under mötet.

 

Glöm inte vad pandemin också har lärt oss – låt syftet styra mötesformen!

Det kan kännas självklart att nästa möte ska vara fysiskt eftersom det nu är tillåtet och förmodligen efterlängtat. I många fall är det fysiska mötet både rätt och ovärderligt. Men glöm inte bort att de digitala och hybrida möten som vi alla har lärt oss att använda under pandemin också är ett värdefullt alternativ. Ett väl genomfört digitalt möte kan ha lika bra, eller bättre, effekt än ett fysiskt event när det kommer till fördelar för ekonomi, tidsåtgång och hållbarhet. Utgå från ert syfte och mål med mötet, och låt detta styra mötesformen så ni hittar en bra mix av digitala, fysiska och hybrida möten. Precis som fysiska möten krävs det också att digitala möten är väl genomtänkta – något som vi kan hjälpa dig med.

 

Förutse och förekom osäkerheten kring resan till mötet

Om ditt möte kräver ett resande för deltagarna så finns det sannolikt frågor kring den resan. Många har inte behövt resa i någon större utsträckning de senaste 18 månaderna och själva reseprocessen ser på många sätt annorlunda ut nu än den gjorde då. Se till att ha en trygg resepartner som kan hjälpa er att definiera och besvara de här frågorna i förväg, med kontinuerligt skydd och support längs med hela resan.

 

Hur skapar man ett lyckat möte?

I grund och botten handlar det om att fokusera på det som är viktigt med mötet; mötets mål och syfte, vilket budskap du vill förmedla, hur du håller deltagarna engagerade, vilket format som passar bäst och hur mycket resurser du kan lägga på mötet.

Här hittar du fler utförliga tips om hur du lyckas med ditt möte.

 

Lycka till med ditt kommande möte – tveka inte på att höra av dig om du vill ha hjälp!

 

Vill du veta mer?

Hör av dig så berättar vi mer om Lingmerths Möten & Event

Conny Lingmerth
Business Area Director Event

Mob: +46 (0)72 601 22 16

conny.lingmerth@lingmerths.se


 

 

Pia Brauer-Kraft
Operations Director Meetings & Event

Mob: +46 (0)70 277 06 10

pia.brauer-kraft@lingmerths.se 

Info Vi använder tredjepartscookies i syfte att samla in statistik och användardata i aggregerad och individuell form i analyser för att optimera webbplatsen. För mer information läs våran integritetspolicy   Jag godkänner