Kontakta oss
på Grupp & Konferens
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Sven Hultins gata 9 Telefon: 010-122 68 40 konferens@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 46 Telefon: 010-122 68 80 ling@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>

VI STÅR STARKA I STORMEN

2020-05-20

Resebyråer är ett tufft släkte. Vi är vana att hantera förändrade förutsättningar och nya spelregler, askmoln och strejker. Men runt om i Sverige, och resten av världen, upplever resebyråer just nu vad som kan vara vår största prövning hittills. Mot bakgrund av det vill jag först och främst vara tydlig med en sak: Lingmerths kommer att finnas kvar på andra sidan av den här prövningen också.

Tack vare fantastiska kunder och engagerade medarbetare, har vi de senaste åren haft en väldigt fin utveckling. Det vi byggt upp i ladorna då, hjälper oss nu. Vi har även starka ägare som kan se det längre perspektivet. Allt det här gör att jag till och med tror att vi på flera sätt kan komma ut än starkare på andra sidan av den utmaningen vi just nu upplever.

Jag heter Mikael Lundberg, och är tillträdande VD på Lingmerths. Jag är i skrivande stund inne på min tredje vecka på jobbet, men jag har sedan drygt 1,5 år arbetat som konsult med den verksamhet jag nu företräder. Många har väl tittat undrande: resebranschen?! Nu?! Jag känner full tillförsikt och trygghet för det Lingmerths där jag precis kommit ombord. Inte bara av anledningarna ovan, med fina kunder, bra finanser och kompetenta medarbetare, utan också för att vi innan Coronapandemin hade stakat ut vår framtida riktning och målbild. Även det ger oss förutsättningar att göra rätt saker nu, för att kunna göra rätt saker sen.

Helt klart kommer effekterna av virusutbrottet prägla det här året. Rent ekonomiskt vill vi snabbt lägga detta till handlingarna och gå vidare. Men kanske kommer det även att påverka och förändra resandet på längre sikt. Det vi vet och hör från våra kunder är att viljan att resa är stor. Frågan är inte om vi ska resa igen utan när. Det märker vi inte minst på att vi den senaste månaden har vunnit förtroendet från flera nya kunder.

Den globala ekonomin bygger på tätt sammankopplade nätverk av produkter, tjänster och inte minst människor. Alla verksamheter är direkt eller indirekt beroende av att dessa flöden fungerar. Det är här jag tycker att vi som resebyrå hittar kärnan i vårt uppdrag. Vi kopplar samman människor i en sammankopplad värld. I tider av social distansering är det synsättet såklart en utmaning, men i grunden kvarstår våra mänskliga och affärsmässiga behov av att träffas. Lingmerths möjliggör den förflyttning som i sin tur öppnar dörrar till nya möjligheter, starkare närvaro och tätare relationer. Vi vill bidra till att du når dit du vill.

Jag vet också att vi kan göra mer än att facilitera den geografiska förflyttningen. Den kompetens vi besitter kan skapa värden som direkt påverkar ditt företags ekonomiska resultat och dina kollegors välbefinnande, trygghet och utveckling. Med det som utgångspunkt ska Lingmerths göra en egen resa framöver, och vi vill gärna ha med dig i sätet bredvid. Tillsammans kan vi göra världen ännu starkare genom att rätt person är på rätt plats i rätt tid.

 

 

Mikael Lundberg

 


 

KONTAKTA OSS

 

 

 

 

Mer läsning

Info Vi använder tredjepartscookies i syfte att samla in statistik och användardata i aggregerad och individuell form i analyser för att optimera webbplatsen. För mer information läs våran integritetspolicy   Jag godkänner