Kontakta oss
på Affärsresor
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Torggatan 1 Telefon: 010-122 67 95 gislaved@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rosenborgsgatan 29A Telefon: 010-122 67 55 huskvarna@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Klostergatan 32 Telefon: 010-122 68 75 linp@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 09.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rådhusgatan 32 B Telefon: 010-122 67 75 hoglandet@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Telefon: 010-122 67 25 motala@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 43 Telefon: 010-122 67 35 trollhattan@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sandgärdsgatan 23 Telefon: 010-122 67 40 vaxjo@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Järntorgsgatan 8, 5 tr Telefon: 010-122 67 80 orebro@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Lingmerths-personal-1344x450_elisabeth(1)

Elisabeth Johansson - Key Account Manager

Varför är det svårare för företag att hantera affärsresor nu? Och varför borde det vara obligatoriskt att jobba som reseledare efter skolan? Vi har fått en pratstund med Elisabeth Johansson, Key Account Manager för Skåneregionen. Det hon inte vet om resebranschen, det tror vi faktiskt inte är värt att veta. Hon har jobbat på många stora resebolag och har en enorm erfarenhet. Här delar hon generöst med sig av sina tankar och erfarenheter.

 

Hej Elisabeth, hur kommer det sig att vi fick äran att ha med dig på vår etableringsresa i Skåne?

Jag brinner för kundkontakten, att få möta deras behov och förstå deras utmaningar och visa hur vi kan underlätta för dem. Innan jag sökte rollen som Key Account Manager ringde jag till Peter Ström. Det blev en klockrent matchning, både från mitt och Lingmerths håll.

Med fem olika resebyråer i bagaget har jag en hel del erfarenhet med mig. Det känns så otroligt värdefullt att få komma in i den här rollen med den erfarenheten. Jag tror att det är viktigt både som person, men också som företag, att vara förändringsbenägen. Lingmerths har stor framåtanda och det känns spännande att vara med i utvecklingen av branschen.

Det är lite roligt för en del i att Lingmerths kändes så bra var att jag hade sett hur aktiva Lingmerths varit, med att informera och inspirera, under hela pandemin. Trots en stillastående värld fanns Lingmerths alltid där. Det imponerade på mig!

 

Du har jobbat på fem olika resebyråer, vi förstår att du kan branschen väl! Hur har din resa sett ut?

Närmast var jag regional säljchef på Resia. Det var en KAM roll, men jag hade också ett stort personalansvar. Det var en märklig tid i och med pandemin. Kombinationen av personalansvar, rekrytering och KAM blev en spännande utmaning.

Innan det var jag sex år på Big Travel, där var jag med och startade upp deras affärsresor. Jag blev kontaktad av Big Travel under min tid på American Express i Danmark och fick frågan om att starta upp Big Travels affärsresebyrå i Malmö. Anställa, bygga upp grunden. Det påminner lite om den rollen jag har hos Lingmerths idag.

Jag har också jobbat som personalansvarig på Tui och innan det har jag under många år arbetat som reseledare i Grekland samt Spanien.

 

Vilka utmaningar ser du som de största hos företag vars personal genomför många affärsresor?

Absolut vanligast är att det saknas kontroll och styrning. Det skapar en oro och oftast måste HR kopplas in. Vi ser att det blir mer och mer viktigt att HR tar kontakt och sätter grunden för affärsresorna. Dessutom ser vi att resandet behöver vara samlat för att kunna säkerställa kvalitet och trygghet.

Som en följd av pandemin märker vi också att medvetenheten kring säkerhetsarbetet har ökat. Vi ser att HR i större utsträckning än tidigare vill ha en duty of care på plats. Dessutom blir helhetskontrollen viktigt, för att få ordning på företagets affärsresor. Framförallt för en ökad trygghet men också ur ett ekonomiskt perspektiv.

Den personliga kontakten som Lingmerths erbjuder ger just den tryggheten till företag. Det blir även en trygghet för resenärer, att kunna prata med en person både innan och under resan. Personlig service kommer att fortsätta vara viktig då strejker avlöser varandra, flygbolagen ställer in avresor och många flygplatser har inte kapacitet att ta emot resenärer. Att kunna ge en trygghet till både företag och resenärer blir A&O.

 

Det finns ofta ett stort värde för kunden att ha en Key Account Manager. Men för att förtydliga, vad skulle du säga är skillnaden mellan Key Account Manager och Reserådgivare hos er?

Jag håller verkligen med om det värdet som en Key Account Manager ger. Min roll idag innebär att jag är kundansvarig för befintliga kunder och ansvarig för att dra in nya affärer. Egentligen kan man säga att jag är den närmsta kontakten för alla kunderna. Lingmerths satsar verkligen på sina Key Account Managers, och det gör att det blir en tydlig rollfördelning som förenklar processen internt mellan oss och Reserådgivarna. Samtidigt skapar det en tydlighet och trygghet för kunden.

Det är viktigt att jag i min roll jobbar tillsammans med Rserådgivarna och att vi ser till kundens behov i varje steg. Jag har själv haft rollen som Reserådgivare och det är viktigt att avtalen är på plats, att processen görs noggrann och att inget stressas igenom.

Reserådgivaren är ofta den person som kunden ringer till för att boka sina affärsresor. Då är det A&O att det finns en tydlig företagsprofil på plats som innehåller allt som behöver vara på plats för att få till en affärsresa. Och det är mitt jobb som KAM att lägga upp detta. När kunden väl är igång är det ett samarbete mellan oss på KAM, Reserådgivarna och kunden, där KAM ansvarar för att hålla koll på deras helhet.

På senaste tiden har det varit ett otroligt högt tryck och stort behov av affärsresor, då blir min roll som KAM extra viktigt för att kunna föra en löpande dialog med kunden så kunden känner sig sedd och för att avlasta Reserådgivarna.

 

Vart går drömresan för egen del?

Jag har ju varit runt en hel del. Framförallt så älskar jag spansktalande länder. Jag har själv läst till spansklärarinna. Jag älskade när jag var på Costa Rica, jättemycket! Det var verkligen en äventyrsresa. Dit vill jag tillbaka igen. Så Costa Rica är helt klart en favorit, men också Dominikanska Republiken. Jag gillar när det är äventyrsresor.

När det kommer till storstäder är det New York, den staden älskar jag. Är det i Europa är absolut Grekland, och framförallt norra Grekland, en favorit. Det finns så många orörda pärlor när man kommer upp där. Det är helt fantastiskt!

 

Berätta något som dina kollegor inte vet om dig än.

Att jag var jätteduktig på golf en gång i tiden. Jag spelade i samma klubb med Henrik Stenson och jag var aktiv på hög nivå under 80-talet. Intresset för golf finns kvar, jag har tagit upp det nu med min son. Det kan vara bra grej med kunder, för kundevent med golf är alltid populärt.

 

Och nu till den avslutande frågan, vilket är det bästa rådet du fått?

Åk iväg som reseledare. Det är det bäst rådet jag någonsin fått. Det säger jag till alla. Du stärks och växer så mycket som person. Du blir en god människokännare och du får vara med om massa roliga saker. Du får en stor familj med alla de personer du jobbar med, och du knyter relationer för livet. Det är ett av det bästa tipset jag fått.

Elisabeth Johansson

Elisabeth är kundansvarig för både befintliga och nya kunder. I sin roll som Key Account Manager är hon den närmaste kontakten för att skapa tydlighet och trygghet för kunden.

Kontakt

 

Lingmerths satsning i Skåne

Lingmerths Safe Travels

Lingmerths Audit