Kontakta oss
på Affärsresor
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Torggatan 1 Telefon: 010-122 67 95 gislaved@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rosenborgsgatan 29A Telefon: 010-122 67 55 huskvarna@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Klostergatan 32 Telefon: 010-122 68 75 linp@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 09.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rådhusgatan 32 B Telefon: 010-122 67 75 hoglandet@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Telefon: 010-122 67 25 motala@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 43 Telefon: 010-122 67 35 trollhattan@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sandgärdsgatan 23 Telefon: 010-122 67 40 vaxjo@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Järntorgsgatan 8, 5 tr Telefon: 010-122 67 80 orebro@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
header linda grå 1344x450

Linda Kamholm - Key account manager

Hur är det att vara KAM, Key account manager på Lingmerths? Linda som passande nog heter Kamholm i efternamn vet svaret på det. Och efter några fler frågor landade vi i vilka utmaningar företag har idag när det gäller affärsresande. Samt ges flera matnyttiga tips på hur man som resenär idag skaffar sig koll och kontroll när man reser i tjänsten! Allt detta och lite mer i intervjun med Linda, KAM i mellersta Sverige. 

 

Hur kommer det sig att du började på Lingmerths Linda?


Jag har jobbat med kundmöten av olika slag genom hela mitt liv och när jag fick chansen att gå tillbaka till resebranschen för 8 år sedan tvekade jag inte.
Jag har själv varit en frekvent resenär när jag var yngre och älskar träffa nya kulturer och få uppleva så mycket som bara möjligt på resan. Att hjälpa till att planera och ge idéer och göra resan till något fantastiskt för resenären, har alltid drivit mig.

 

Beskriv vad du gör på Lingmerths

Jag är Key Account Manager och därmed kundansvarig för våra befintliga kunder i min region. Vilket innebär förmånen att träffa företag som vill bli kunder hos oss.
Idag har vi stor efterfrågan från många företag som tidigare inte använt en affärsresebyrå, eller kanske vill ha en ny samarbetspartner. Situationer där man efter pandemin insett att det inte är lika enkelt att resa idag som förr och man värdesätter att ha en partner att vända sig till för att underlätta, säkra upp och förenkla - inte bara vid själva bokningen utan även under resan och efter. Så för mig blir det en hel del kundmöten, vilket är jätteroligt!

 

Vilken är den roligaste delen av ditt jobb?


Att få träffa så oerhört många olika människor och företag på flera platser och i så olika verksamheter.
Jag brinner för kundkontakten och det blir en utmaning för mig att förstå och hjälpa företagen med deras resande så det blir så som de förväntar sig. Det ska vara tryggt, effektivt och så enkelt som möjligt – den utmaningen tilltalar mig!
 

Det finns så mycket vi kan hjälpa företagen med, mer än att bara boka resan, som underlättar för hela verksamheten. Ett exempel som synliggör affärsresepartnerns värde; om något händer resenär på affärsresan, då kontaktar dom oss eller vår 24-timmar service direkt. De behöver inte stå flera timmar i kö hos t.ex. flygbolaget. Dessutom hjälper vi ofta företag att kostandseffektivisera sitt rese- och mötesmönster genom vissa mindre justeringar.

 

Vad gjorde du innan du började på Lingmerths?

Jag har varit verksam inom möte med kund, större delen av min tid. Allt från konferensvärdinna på Sheraton, jobbat på tåg, sålt äventyrsresor och jordenruntbiljetter till ungdomar - till att jobba på IKEA som avdelningsansvarig under många år.

 

Vilka är Lingmerths?

För mig ett oerhört stabilt och tryggt företag som satsar mycket på framtiden.
Det investeras mycket internt för att utveckla Lingmerths och att vi ska ha en offert med erbjudande som kunderna förväntar sig i framtiden. Vi har gjort egna undersökningar och även tittat på externa undersökningar kring vad kunder vill ha och söker framöver.
Lingmerths går också lite mot strömmen och satsar på nya lokala kontor i nya områden, nu senast i Malmö och Falköping. Många andra aktörer stänger kontor och det blir mer ”callcenter”. Att vara nära kund i dialog och till viss del även kring det lokala området, gör att vi lär känna våra kunder och skapar snabbt en relation till dem. Det gör att man som kund blir igenkänd, just det önskar fortfarande kunderna.

Vi är kända för den service vi ger våra kunder, men Lingmerths månar inte bara om sina kunder utan lika mycket om sin personal. Dessutom är vi Sveriges äldsta resebyrå som idag inte bara jobbar med affärsresor utan även möten och event – stort som smått. Just event-delen är en av satsningarna under pandemin, att öppna en helt nytt ”ben” med event. Det är en enorm fördel att inte bara ha logistiken i affärsresor eller eventdelen – utan att dessa två områden har en stor vinning i att kunna hjälpa varandra.

 

Vilken är den mest spännande förändringen/utvecklingen som har skett sedan du började i resebranschen?

Ja det man har närmst på näthinnan är ju hur pandemin påverkade hela besöksnäringen.
Vi fick stora utmaningar när hela vår bransch stannade upp och fick tänka helt nya banor i våra interna arbetssätt och processer. Detta var både nyttigt och väldigt tufft naturligtvis, men har lett till många effektiviseringar och jag vill påstå att det utvecklat oss enormt.
Det som också är positivt är hur företag idag har anpassat sig att mötas på olika sätt. Idag ifrågasätts behovet kring att mötas fysiskt mer än tidigare. Idag blandar företagen och möten är både helt digitala, fysiska och hybrida. Det sparar naturligtvis på vissa kostnader men framförallt på våra avtryck på miljön.

 

Varför behövs en partner för affärsresor?

”Gör det du är bäst på – låt oss göra det vi är bäst på”.

En VD ska t.ex. inte sitta och boka sina egna resor, hen borde fokusera på andra uppgifter!  Företaget sparar både tid i bokningsprocessen när vi gör jobbet, men även i efterhanteringen, då ekonomiavdelningen sparar oerhört mycket tid. Företagen får även en helt annan kostnadskontroll när de kan få statistik över resandet och vilka projekt som hamnar på vilken kostnad osv. Vi hjälper företagen med att efterleva deras resepolicy - vilket man oftast inte kan göra när resenärerna bokar själva på olika sätt.


Men det viktigaste är att när man samlar sitt resande hos oss kan man resa tryggt och säkert – detta har för många företag blivit en arbetsmiljöfråga. Dels att man månar om resenären och att man ska resa bra när de väl är på resande fot, dels att det ska kännas tryggt hela vägen under tjänsteresan. Vi har ett trygghetsabonnemang idag som många företag tecknar som underlättar just säkert resande för dom. Dessutom kan vi hjälpa till att tänka hållbart. Det många tror är ett bättre val av hållbart resande kanske faktiskt inte är det. Att resa med tåg i stället för flyg kan vara klimatsmart i Sverige, men är det verkligen så utrikes? Här finns det många aspekter att belysa. Oavsett måste vi alla göra något och försöka bidra till mindre miljöpåverkan. Förutom strukturöversikt kring resandet med mera, så kan vi även hjälpa till med klimatkompensering och att köpa till biobränsle vid flygningar.

 

Vad utmärker Lingmerths från andra företag i branschen?


Dels att vi har helheten i de tre delarna; Affärsresor, Möten och Event under ett och samma paraply. Många bolag är antingen en resebyrå eller en Eventbyrå. Vi har helhetsleveranser och det ger oss många synergier.

Dessutom är vi svenskt ägda och har en väldigt god ekonomi. Många resebyråer har idag ett utländskt ägarskap och därmed vissa förhållningsregler att arbeta efter som t.ex. kan hindra dom att boka resor till alla länder – ett problem Lingmerths inte har. Vi styr heller inte hur våra kunder ska boka hos oss. Vill man ha personlig service, självbokning eller en kombination av båda är det precis det vi ger kunden, det som är viktigt för kunden är viktigt för oss.

Att vi dessutom finns på så många orter gör att vi har en närhet till kunderna som jag upplever är unikt och ger ett förtroende. Vi är inte alltid nära i mil till kunderna, men på sättet vi jobbar och kundernas tillhörighet till mindre team, gör att de blir igenkända och vi lär känna våra kunder och deras behov.

 

Vad är det viktigaste för dig i samarbetet mellan Lingmerths och era kunder/potentiella kunder?

Förtroende och öppenhet samt en bra dialog från början.
Om vi förstår kundens behov och önskemål och de hur vi jobbar är det mycket enklare att mötas i förväntningar och kunderna blir mer nöjda med vad vi erbjuder. Att vara transparant och ärlig i sin dialog gör att det blir ett enklare samarbete.

 

Varför behöver företag en mötes- och resepolicy?


Detta för att tydliggöra för den enskilda resenären så den kan känna sig trygg i hur företaget vill att resorna ska genomföras. Företaget kan då känna sig trygg i att de har tagit ställning i vissa frågor och att varje resenär vet hur företaget förväntar sig att resandet ska ske.
Dessutom vet vi hur företaget önskar att vi tänker med deras resenärer och allt blir enklare och bokningarna går snabbare.
Hur en resepolicy bör se ut har vi stor erfarenhet av och vad som kan behövas finnas med i en sådan. Ofta kanske man på företaget  tror att man har med det som behövs, upplevelsen är att dessa oftast har en del ”svarta hål”. Dessutom kan en tydlig resepolicy faktiskt hjälpa företaget att sänka sina resekostnader och hjälpa dem sänka koldioxidutsläpp.

 

Vart går drömresan för egen del?

Just nu till Sareks trakter där jag skall fjällvandra i vår underbara svenska fjällvärld.
När jag ser utanför Sveriges gränser åker jag gärna till Italien eller Asien, men det finns mycket kvar att upptäcka.

 

Vad är ditt bästa konferens – eller resminne?

Oj, så svårt välja. På det privata planet en resa genom Amazonas och vandring av Inca leden.
Eller kanske Australiens orörda outback och dess fantastiska korallrev.

Konferens var nog Barcelona – vilken fantastik stad vid havet. Här kunde alla hitta något som tilltalade, strand, historia & kultur, fotboll, god mat och underbar natur.

 

Berätta något som dina kollegor inte vet om dig än.

Att jag hoppat fallskärm i ett försök att ”bota” min extrema höjdrädsla. (Det hjälpte tyvärr inte!)

 

Till slut: vilket är det bästa rådet du har fått?

Omge dig av människor som ger dig energi och gör saker som ger dig energi – inte tvärtom.

 
 

Linda Kamholm

Key account manager på Lingmerths Resebyrå

Kontakt

Läs mer om varför du behöver en affärsresebyrå

Lingmerths Safe Travels

Lingmerths Audit