Kontakta oss
på Affärsresor
Kontakta oss

Kontakta oss

Besöksadress: Torggatan 1 Telefon: 010-122 67 95 gislaved@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rosenborgsgatan 29A Telefon: 010-122 67 55 huskvarna@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Klostergatan 32 Telefon: 010-122 68 75 linp@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 09.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Rådhusgatan 32 B Telefon: 010-122 67 75 hoglandet@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Telefon: 010-122 67 25 motala@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Storgatan 43 Telefon: 010-122 67 35 trollhattan@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 10.00-18.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Sandgärdsgatan 23 Telefon: 010-122 67 40 vaxjo@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
Besöksadress: Järntorgsgatan 8, 5 tr Telefon: 010-122 67 80 orebro@lingmerths.se Öppet: Må-Fr 08.00-17.00 Fler kontaktuppgifter >>>
049_Eventity_animatedlogo_09_partofLG

Lingmerths affärsresebyrå satsar på möten och event under nytt varumärke

Lingmerths satsar på event och mötesupplevelser under nytt varumärke

Pressmeddelande: 2023-06-07

I en marknad som präglats av stora utmaningar och omställningar fortsätter Lingmerths sin satsning mot morgondagens affärsresande. Sedan drygt två år fokuserar bolaget sin verksamhet uteslutande mot affärsresenärer och deras specifika behov. Nu lanserar man även ett nytt varumärke för affärsområdet event och möten.

Resebranschen genomgick något av ett stålbad under Coronapandemin. Konsekvenserna är fortsatt kännbara för branschen sett över hela leveranskedjan med ekonomiska utmaningar och personalbrist som två tydliga exempel. I Europa har vi flera gånger under året som gått sett flygplatser som tvingats stänga då det inte kan garantera säkerheten p.g.a. personalbrist. Resenärer har fått anpassa sig till en osäkrare marknad med en helt ny prisbild. Flera större aktörer inom reseindustrin har antingen gått i konkurs, tvingats till rekonstruktion eller blivit uppköpta. Något som delvis ritat om landskapet i branschen.

Med sina över 70 år i branschen är Lingmerths en av de aktörer som går mot strömmen tack vare sin finansiella stabilitet. Bolaget har kunnat nyttja omställningen till att satsa på rekrytering av ny kompetens och vidare specialisering av verksamheten. För två år sedan togs beslutet att avveckla privatreseerbjudandet. Som ett led i den utvecklingen placeras nu Lingmerths erbjudande för Event och professionella möten under ett eget affärsområde och nya varumärket Eventity. Erbjudandet för affärsresor och offentliga resor kvarstår under Lingmerths.

Helena Zar Vallin, VD på Lingmerths, ser att utvecklingen på marknaden pekar mot ett ökat behov av en kompetent rese- och eventpartner.

”Coronapandemin satte fingret på hur känsligt systemet är och att resor och möten kanske inte alltid är så enkelt och självklart som vi varit vana vid. Vi är övertygade om att digitalisering och ny teknik kommer att fortsätta ha stor betydelse för såväl resande som möten. Men studier vi genomfört visar att många kunder fortsatt vill ha en specialistpartner som de kan prata med och få råd i en ganska komplex omvärldssituation”, säger Helena.

Mycket pekar mot att såväl resor som möten blir mer av en lednings- och policyfråga. Inte minst drivet av hållbarhetsaspekter.

”Själva syftet med resan eller mötet hamnar mer i fokus säger Pia Brauer-Kraft, affärsområdeschef för Eventity.” Branschevent och kommersiella möten pekas i flera studier ut som en viktig del av syftet med det framtida affärsresandet, fortsätter hon. Året efter pandemin exploderade marknaden för möten och event. Det visar hur viktigt det mänskliga mötet är för såväl människors som företagens utveckling.”

Pia ser en framtid där möten och event kommer att vara en fråga om prioriteringar drivet av såväl kostnads som hållbarhetsaspekter.

”Men det kommer i sin tur göra mötet mer exklusivt och betydelsefullt. Vår ambition är att vara en partner med specialistkunskaper som kan vägleda i det nya landskapet”, sammanfattar Pia

I samband med lanseringen av varumärket Eventity för affärsområdet möten och event byter också bolaget namn från Lingmerths Resebyrå Lingmerths Group.

”Namnbytet är i sig ganska odramatiskt”, säger Helena Zar Vallin. ”Men det ger oss en tydligare plattform, med två expertområden, att agera utifrån”, fortsätter hon.
”Under hösten kommer Lingmerths presentera ytterligare nyheter vilket känns oerhört spännande och inspirerande”, avslutar Helena.

För mer information och ytterligare frågor hänvisar vi till vår vd Helena Zar Vallin alternativt affärsområdeschef Pia Brauer Kraft.

Helena.zar-vallin@lingmerths.se  +46 (0)72 580 22 27

Pia.brauerkraft@lingmerths.se  +46 (0)70 277 06 10

Bild för nedladdning

 

 

 

 
 

Helena Zar Vallin (jpg Foto:privat)
 

Pressmeddelandet i pdf

Affärsresebyrån Lingmerths satsar på event och mötesupplevelser under nytt varumärke (pdf)

 

Lingmerths Group AB

Lingmerths är en kvalificerad partner för rådgivning och bokning av resor och möten. Det som förenar våra olika delar av verksamheten är att vi alla jobbar för att få människor att mötas, oavsett om det är via flyg, bil, ett mindre möte eller stort event. Lingmerths är en av Sveriges äldsta aktörer i branschen, och är just nu inne i en spännande utvecklingsfas. Bolaget står på stabil finansiell bas, och har långsiktiga ägare med tydligt sikte på framtidens möjligheter.
 

 • 70+ år i branschen
   
 • Kontor på flera orter runt om i landet
   
 • 1 000 mkr i omsättning
   
 • ISO 14001 miljöcertifierade
   
 • ISO 9001 kvalitetscertifierade
   

Vi har kontor i södra Sverige i Falköping, Gislaved, Göteborg, Huskvarna, Nässjö (huvudkontor), Linköping, Malmö, Trollhättan, Växjö samt Örebro.

Lingmerths Resebyrå är sedan 1992 ett helägt dotterbolag till Höglandets Invest AB, vilket har sitt säte i Nässjö, och är ett lokalt investmentföretag.

Lingmerths varumärkesvision består av tre framgångsfaktorer; ENGAGEMANG, KOMPETENS och ANSVAR.